Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadens palats

Rofylld är platsen
där stenarna står
en scen för tankar
om tider från i går

Där vilar friden
och själen ges ro
möte med ursprunget
vid tårarnas bro

På stranden en kväll
där solljuset tagit slut
vågor går till stillhet
när skvalpet ebbat ut

Vid tystnadens strand
där möter de varandra
natten och skymningen
ljudlöst ses de vandra

En kyrka vid advent
då ljusen brunnit ner
ett möte i tystnaden
är det som sker

En bön i mörkret
om något som berör
ett rop i förtroende
till någon som hör

En glänta med björkar
där vinden står still
ett möte vid paradiset
när sinnena så vill

Den rymmer harmoni
gläntan där i skogen
ett tystnadens palats
långt i från krogen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 538 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-01-29 00:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Tycker mycket om din dikt
om naturens läkande
2013-02-11

  Lena Själsöga Keijser
vackerlugn
skänker orden
2013-02-02

  Angel of love
Ett lugn infann sig i kroppen, ljuvlig..
2013-02-01

  Jordgubbsodlare
Många kyrkor ligger vid vatten, någonstans i norrland? Dina verser lyckas förmedla känslan av den där speciella platsen
2013-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
En plats en glänta
för grabb som jänta
att längta till så fint
Du allt igen fick till...
Ja dit man vill!
2013-01-30

    Erico Granini
Vackert skrivet med en touch av trolskhet !
2013-01-29

  Chawa VIP
Gungande och melodiskt följer jag ordens gång.
Skönt och rofyllt läser jag denna dikt...
2013-01-29

  Nina.H
Så vackert..blir rörd.
2013-01-29

  Nina.H
Så vackert..blir rörd.
2013-01-29

  Yrre VIP
Så vacker!

2013-01-29

  Sofhia Wirström
tycker mycket om dessa rader
stannar kvar
ger tid för eftertanke
2013-01-29

  Eva Helene VIP
Naturens läkedom. Fin text!
2013-01-29

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar text till en ljuvlig bild...
2013-01-29

  Bibbi VIP
"Odla tystnaden ty i den talar Gud" genom tv anonyma lyssnare frn -30 talets England. Fantastiskt talande text du ftt till.
2013-01-29

    Anki.A
Gillar...
2013-01-29

    ej medlem längre
Fin och mysig dikt med lite längtan, bilden känns svensk och fridfull
2013-01-29

  Magica VIP
Ja rofyllt var denna dikt sannerligen, fint skrivet. :)
2013-01-29

  Ninananonia VIP
Tycker om...
2013-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO