Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskling, du döptes efter en stjärna

Januari är precis som du, gnistrande på alla vis. Allt andas friskt, stjärnorna har aldrig varit klarare och man vet, att snart är det vår.

Det är den första månaden på året som med bestämdhet börjar något nytt. Det är den månaden då du, min älskling valde att födas för sjutton år sedan.

Jag visste att du var något alldeles speciellt redan när du delade mina hjärtslag, när vi två delade kropp, min kropp. Så när du kom ut och sköterskan höll upp dig och sa; "vilken söt liten stjärna," (hon syftade också till dina röstresurser) så visste jag att det skulle bli ditt namn.

Jag ska berätta för dig, om dig,
den finaste lilla flickan i min värld.

du är

klok, rättvis, värnar om de svaga, massor med humor och lätt till skratt likaväl som humöret gör att du blixtrar snabbt, kvick i tanken, påhittig, extremt kreativ både vad gäller färg och form men det är din kärleksfullhet som gör dig unik, att människor gärna vill vara med dig. Jag älskar att vara med dig! Jag älskar att göra saker med dig likväl som jag älskar att sitta helt tyst med dig.

Din klokhet vet inga gränser och jag förstår att det är svårt att välja något när man har så många valmöjligheter som du. Men du kommer att välja och du kommer att välja precis det du behöver. 

Vackraste, nu är du sjutton år men för alltid känner jag: dina små armar runt min hals, dina hjärtslag, din späda lilla kropp som kämpat mot både RS-virus, Scolios, bitande hundar, elaka halsmandlar och oförstående vuxna.

Din styrka, som jag alltid känt, gjorde att du fick bära mer än vad du klarade av ibland,

ditt eget driv, som jag alltid vetat att du haft, försvann när du kände att ingen såg dig som du, utan bara för den som var frustrerad och arg,

din kärleksfullhet övergick till misstänksamhet när du kände att de vuxna, även jag, inte stod för det jag sa eller visade, för du är klok min älskling, din känsla är alltid sann, lita på den...

 

och gudaran ska veta att jag ser dig som den klaraste stjärnan, jag hör dig och jag känner dig nästan hela tiden för jag bär dig, för alltid med mig inuti

 

Jag älskar dig så, mitt lilla hjärtegull och
jag är så lycklig över att få vara din mamma!!

 




Fri vers av ~Hope~
Läst 463 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-31 16:37



Bookmark and Share


  Lars P K
Vem, som är förälder, blir inte tårfylld av en sådan text. Mycket, mycket berörande.
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

~Hope~
~Hope~