Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns den fortfarande ….. kärleken

Min kropp är fylld av dysterhetens och orons kalla kårar
och ljuset skyms av en mångfald av tårar
som ofta fuktar min kind, och ger ögonen en röd nyans
mellan sorg och glädje föreligger inte längre någon balans

de positiva minnen som fanns är så långt borta
däri kärlekens minnesbilder, som nu blivit så .. korta
eller nästan förträngda av allt svek som många gånger rivit i min själ
ska jag någonsin åter möta kärleken, eller vill den mig längre väl

när otaliga stunder av varandet känns så avlägsna, så gömda
det känns som jag inte saknar den, eller är de helt enkelt glömda
någonstans
finns kärleken längre kvar
eller är det bara något som andra nu har

ska jag leta, eller ska jag orka leta
och hur ska jag veta
när, och om jag hittar den igen
den ljuva kärleken

för visst var den ljuv, var … nej visst lever den än, visst är den underbar
om man bara finner dess källa så klar
men, jag har inte ork att leta
jag vill inte ens veta

för jag är less
jag har fastnat i tristess
och åren bara går
ska det bli något intresse detta år

så långt har det alltså gått för mig, som tappat min kärlekstro
vilsen och kroniskt ensam, kan DEN åter börja gro
för i nuläget känns den avlägsen, och jag kämpar inte hårt
för att nå DEN …. tänk om inte allt, nuförtiden, vore så svårt …

© Ted Örnberg 2013-01-31




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-31 19:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket smärtsam läsning
sänder dig tröstekramar
2013-02-05

  Bibbi VIP
Ingen i vårt s.k. fria land borde behöva hamna i denna sits. Någonting har gått allvarligt fel.
2013-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
T itta ut se Dig om
E n dag precis som
D å Du nybörjare var
* inga förväntningar har
* då skall Du se, då
* HÄNDER DET NÄR
* MINST ANAR, ATT
* NÅ´N ÅT JUST DITT
* HÅLL SPANAR...
GOOD LUCK!
**************
2013-01-31

  MaRit MaRitza LöfRoos
Smärtsam läsning.
2013-01-31

  Lovisa Lindbom
Kärleken finns där. Även om den gömt sig för dig. Våga öppna dörren. Iaf på glänt. Börja med vänskap. Vänskap till dina nära. De kommer att ta emot din vänskap. Varför inte göra varm choklad med dina barnbarn och se på Mumindalen?;) Kanske äta en semla med. Dina ord som poetvän är givmilda och vänskapliga. Jag tror du är en fin person. Du behövs också.
2013-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP