Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En funnen själ, ett liv senare

Det är en sak att hålla fast vid skepticism
för att svaret är för vagt

Det är en sak att alltid ställa sig kritisk till det givna,
att granska noggrant och att inte ta för givet

Men det är en annan sak att inte våga hoppas,
inte ta steget ut i det okända för att det är just okänt

Eller för att besvikelsen skulle vara för stor om det inte innehåller just det som hjärtat begär

När du kom in i mitt liv vandrade jag i ovisshet,
i rädsla för det subtila jag anade, men inte litade på fanns gömt i varje vaken stund

När du uppenbarade dig var jag inte redo att släppa dig in,
att släppa mig själv ut

Nu inser jag att tiden har knutit oss samman
och att du håller samman mig

Det som tidigare förblev dolt bakom skuggor
är nu en självklarhet

Det som en gång var mitt skäl till att tvivla
är nu min motivation till att naivt tro




Fri vers av södernatt
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-31 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

södernatt