Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uranus

Gudar enades om gränsvärdet

siffrans nummer oväsentlig

verktyget för att räkna ner
det högst centrala och
verktyg nog att se när värden
höga stigit

tårna är så där härligt symmetriska
kastanjedoften tar över fotsvampen

hänger fritt över den rappade
vita muren

Foten drogs ur stöveln just när
havets bris svepte iväg oväders
molnen som på planeten Uranus

Hon är inte dess vita fläck

hon är en atmosfärisk begränsad
cirkulation

till skillnad från solsystemets sju
planeter

tänka sig

att vara vänd på sidan på sin
väg runt solen


tårna strävandes i instängdheten

långt från dess kvävda hölje




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-31 22:56



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Stor och omfattande på så många plan - känslomässigt, innehållsmässigt och i rummet. Gillar de olika bruken av Uranus i de olika momenten i i texten.
2013-02-01

  April Benedict
Jag blir helt absorberad i din text. Den är vävd på ett vackert sätt, något av det bästa jag har läst på länge. Applåd.
2013-01-31
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP