Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stark som döden är kärleken, Lidelsen obeveklig som graven. Dess pilar är flammande eld, En ljungande låga. Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken, Floder kan inte svepa bort den. (Höga visan 8:6)


Vit dag - Svart natt

 

 

 

 

 

glädje lycka eufori

vit brud vacker ring

vita rosor brudslöjor

vintervitt gnistrande

vänner släkt alla vackra

vi skålar i champagne

vi blir ett i tvåsamheten

 

 

------------------------------

 

 

svarta rummet

bokade jag det?

ovälkommande

öppna fönster

drar in nattens

kyliga vintervind

iskallt och olustigt

svart badkar fylls

hett vatten värme

är det lyckan eller

oron jag känner

innan jag somnar

 

 

-----------------------------

 

 

vaknar upp

en dyster grå

luciamorgon

är det änglar

som sjunger?

 

telefonen..

oron ringde

gav besked

 

 

jag

föll

 

 

 

 

 

 

 

 

du försvann

 

 

i skarven

 

 

mellan

vitt och svart

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 442 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-01 11:02



Bookmark and Share


  Angel of love
Suverän, fantastisk .. Bokmärker
2013-02-10

  Lars Hedlin
Bra dikt gillas mycket!
2013-02-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
bra om dubbelheten
2013-02-01

    Albhin
Musiken gjorde verkligen läsupplevelsen extra speciell. Väldigt vackert.
2013-02-01

    ej medlem längre
gillar texten och dess skiftningar..
2013-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H