Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon dansar åter den vilda

 

 

 

 

En mörk och magisk ökennatt

en besynnerlig tidpunkt i livet

blev hon förvandlad och besatt

och tog det avgörande klivet

 

 

blodet började sakta glöda

hon fick en brinnande puls

 

 

då hon rörde sig till musiken

följsamt med jordens rotation

all energi förlöstes, som ur en

sprängande vulkanexplosion

 

 

hon omslöts tätt av tonen

och hjärtat slog helt i takt

 

 

dansen var hennes sista hopp

då alla danssteg, var stegen

hon glömt under årens lopp,

när hon pausat på livsvägen

 

 

virvlande floder briserade

stormande eldar tystnade

 

 

lätta steg lyfte hennes sinnen

in i musikens värmande kram

och befriade alla svåra minnen

hon burit som sina skötebarn

 

 

vindarna spräckte skyarna

jorden började åter gunga

 

 

hon dansade

och dansade

 

 

för kärleken

för lusten

för livet

 

 

 

 

 

 

 

*(Musik: Girl, You´ll be a woman soon, Soundtrack Pulp Fiction)




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 1000 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2014-03-14 10:12



Bookmark and Share


  aol
Så fint du fångar den , tycker om.
2017-09-01

  Tino
Starkt! Du är så jävla duktig Nina. Känslan, du fångar den så fint och alltid blir man berörd. Du är en sann regissör som med fin precision tillsätter ljudslingor som alltid passar väldigt bra.
2014-04-25

  Niklas Liljehammar
Förtrollande energi.
2014-03-23

  anathema VIP
Vacker och förlösande återfödelse. Det finns en fin känsla av energi i ditt skrivande som förmedlas väl till läsaren.
2014-03-20

  Lindha W Gustavsson
Njutbart!
2014-03-16

    ej medlem längre
Underbara befriande ord!:)
2014-03-15

  Lars Hedlin
Gillas mycket ;)
2014-03-15

    ej medlem längre
Hallå där fina...virvlar med i denna underbara dans!
2014-03-14

    ej medlem längre
magisk..
2014-03-14

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En sådan dans.. En så vacker ton. Tack
2014-03-14

  Rozsi.kovacs

En underbar o frigörande text
2014-03-14

  Lena Själsöga Keijser
mycket fint
väver du dansens
helanderörelser
2014-03-14

    Dan Myrbeck
Filosofisk och fin!
2014-03-14

    Birgersdotter VIP
Fantastiskt skriven
2014-03-14

  Lars Thun (tid. lapema)
Fantastisk text.
2014-03-14

  Lärling
Å, vilken härlig och livsbejakande text! Tänk att det svåra kan vända...!
2014-03-14

    ej medlem längre
Intressant, lite mytisk text.
Fint diktat!
2014-03-14

  ResenärGenomLivet VIP
Musik ger ofta en befriande känsla...underbar text...
2014-03-14

    ej medlem längre
Helt ljuvlig..
2014-03-14

  Tabac VIP
Lööövischska ord....

"hon dansade

och dansade





för kärleken

för lusten

för livet"
2014-03-14

  Linda CH VIP
Jättefin dikt om livslust, livsglädje och om att komma tillbaka med bravur. Applåder!
2014-03-14

    ej medlem längre

Underbar Nina ...
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H