Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönheten i allt

 

 

 

Fötterna traskar i blött grus

o jag går samma gamla runda

Himlen är blytung och grå

o regnet piskar mig i nacken

Min fyrfota vän springer lös

men är lika glad oavsett väder

 

 

De flesta jag känner hade nog

hellre hade stannat i soffan idag

men dem vet inte vad dem

kan gå miste om i livets oväder

 

 

Kråkorna kraxar med höga röster

som en symfonisk kakafoni, tagen

ur en modern ensemble på Operan

Då och då flikar en och en annan

småfågel in med ljuva kvittranden

 

 

Mossan välver som en grön matta

och bildar ett täcke över marken

Hela skogen doftar växtlighet och liv

och någonstans tittar en tuva upp

med en sensommarblomma som

vägrar ge vika för stormar och kyla

 

 

Hårda vindar får löven att dansa

likt piruetter tagna ur Svansjön

Det är något vackert med dansen

och det fröjdar alla mina sinnen

 

 

Vår färd går hemåt igen

och i mina tankar tänker jag

att nog är det en välsignelse

 

att kunna se

 

den lilla

skönheten i allt

 

även mitt i ett oväder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Musik (Annie´s song, Simeon Wood)




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 936 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-12-04 15:17



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Tack för en fin oväderspromenad-så sant att det är lycka att kunna se skönheten i allt.
2016-02-12

    ej medlem längre
fin harmoni mellan text och musik, kul att du är tillbaka
2015-12-09

  Heikki Hellman
En alldeles härlig beskrivning. Jag gläder mig över att du går ögon och öra öppna. Jag kan bara förvånas över din lätthet och förmåga att dikta berörande och förstås dina fina naturbilder…… tack Nina att du är här igen!
2015-12-06

  Lars Hedlin
Gillas
2015-12-05

  Tino
En härlig och avslappnande text med ett fint och mjukt tempo.
2015-12-05

    ej medlem längre
Vilken fin promenad du tog oss med på, som en smekning var dina ord..
2015-12-05

  Robert Jonsson VIP
Naturen är levande även när man vill stänga ut den. Något du beskriver mycket bra med din text.
2015-12-05

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar promenad du bjuder på...härligt att traska med dig på vägen och se allt det vackra...njuter...
2015-12-04

    Dan Myrbeck
Bra berättat!

Hemma väntade förhoppningsvis
kaffe och kakafoni.
2015-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Det bästa av allt är att komma hem efteråt.
Men ett grundproblem, som jag ser det, är alla dessa fotbeklädnader som inte är vattentäta - vilket gäller så gott som alla numera.
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H