Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvävd landsortsångest


3 h från nu

Canadakängorna med äkta päls
skyddandes. En förmögenhet.
Livsnödvändighet för

fötters utsatthet. Om duntäcke
kutym insveptes lekamen i det
med
skärp, huvud och hals täckt.

aldrig mera
frysa. ögonlocken
tippande vid ratten. Mellan
vårdcentraler. Dölja gäspningar
för att sömnen skjutits på av
bristen. Tiden.

kärringarna rakt i ögonen
idag. Två av dem jämförde
storleken på sina apelsiner. De
tyckte man kunde fråga sig
vem utav dem man kunde betrakta
som den riktigaste av apelsiner.

Tystnad låter. Gråter. Viskar
om att skjutas upp med rymdraket
till månen. Idag valet.

Idag fanns det. Hennes fingrar
drar bort dammet längs med
landstingsplastens matta ljusblå yta.
Med
tungans ytspets på wc för damer
ritar hon nazikorset.

Ångrar sig,
drar prytt på sig kjolen.







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-01 14:21



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Flödet i texten och bilderna drar med mig som läsare i en starkt filmisk upplevelse. Fullkomligt fantastisk text - jag togs med på hela resan. Sociala spelet och underytantankarna/känslorna som vill något annat, in på toa och gör privat uppror genom (och vilken perfekt bild) att rita en swastika... men återgår till sociala spelet.
2013-02-02
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP