Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom sanningen

Så drivs vi mot gryningen
vi vilsna själar i natten
vår resa på blinda vägar
genom igenväxta snår

Våra sömnlösa stunder
genom mardrömmens rike
svartkonst på väggarna
kring otydliga skuggor

Så drivs vi genom sekel
mot en meningslöshet
en resa utan destination
i underjordens skräck

Vi lyssnar till sorlet
från bullriga maskiner
vid lägereldarnas
glödande fattigdom

Så drivs vi genom korridorer
till vita sjukhusväggar
där den kvävda ångesten
är de enda vännerna

De sorlande snäckorna
spelar upp sin teater
och den glömda stranden
roar alltid sin publik

Så drivs vi mot skymningen
vi vilsna själar i ljuset
långt bortom sanningen
väntar liemannens fruktan

Våra taggiga ros rabatter
rinner av rödaste blod
än en gång fångas ljuset
till ett ångestladdat mörker




Fri vers av ULJO
Läst 721 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-02-03 00:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket berörande
smärtsam läsning
2013-03-08

    ej medlem längre
En helt underbar text.
2013-02-04

  © anakreon VIP
Liemannens fruktan...
Hmmm...
Calle
2013-02-04

  Magica VIP
Poetiskt, vackert och skört.

Gillar särskilt när du skriver:
De sorlande snäckorna
spelar upp sin teater

Mycket bra!
2013-02-04

  Anya VIP
Berörande med mycket smärta mellan vackra rader.
2013-02-03

  Daniela I
Fint men berörande.
2013-02-03

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande text...
2013-02-03

    ej medlem längre
Håller å med fröken Skoog, till att börja med. Så vill jag bara berömma hopsättningen åter. Det är talangfullt skriftat. Innehållet är mäktigt och djup på samma gång vilket ger det många möjligheter. Sparar därför och tackar för mycket god läsning.

Tanke; Liemannens fruktan. Därmed ej själarna i ljusets fruktan? Intressant sinnesbild och tankegång. Väldigt intressant. Tankeväckande.
2013-02-03

  Nina.H
Otroligt stark och berörande text
2013-02-03

  Palett
Mycket bra text !
2013-02-03

  Angel of love
Ja nattens mörker tar fram sanningar och funderingar i vårt huvud...
Väldigt bra text..
2013-02-03

  SatansSon VIP
Jag håller med Elisabeth Skoog, riktigt bra dikt. hoppas jag har rätt om jag säger att himmelriket inte dröjer mycket till.
2013-02-03

  Elisabeth Skoog
Vilken fin text! Dina ordval är perfekta, blotta synen av dessa fångar läsaren. Och sedan hur du komponerat dem tillsammans.... Applåd!
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO