Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bildspråk med Gud

Mitt kors Gud. Varför tar du inte
kort på det fallande virket åt mig

sätter dig bredvid och pekar ut
den plats där jag kan andas

Den fria viljan är ett skämt att
ta en snabbild på

det kan vara en rätt suddig bild
man känner mycket i en disig
bild av evighet

din hand skulle vara fast
ska sitta still

lovar

bli ett undantag en stund då
tid står still

jag stannar klockan
Vår hemlighet

ska inte förföra. Inte pröva några
trick

Vill enbart röra dig så jag får känna
mig

se mig rusa på en grönklädd äng
med blick av bredd

så långt ifrån letandes

fastklämd i en bild som upprepar
sig




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-03 00:58



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
"Den fria viljan är ett skämt" Du måttar rad på rad likt hårda slag och krossar plankor...
2013-02-03

  catharina.jerbo VIP
en rasande, rusande hurbrasomhelsttext. ingången:

"Mitt kors Gud. Varför tar du inte
kort på det fallande virket åt mig

sätter dig bredvid och pekar ut
den plats där jag kan andas"

blir ord som kommer att finnas kvar i mitt minne länge efter att evigheten gjort sig till känna.
2013-02-03

  Stefan Albrektsson
Frågorna, bilderna, uppmaningarna rasar likt det fallande virket. Här finns så många ingångar/utgångar att fundera över... griper tag...
2013-02-03

    ej medlem längre
Gillar den mycket !!
2013-02-03

  cilax VIP
jag tycker om bildspråket i dikten
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP