Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patriarkatets klåda


Avdramatisera din betydelse
ditt syfte

hon kan se dig bakom dina
synbara problem jag tror hon
faktiskt enbart älskat

du skruvar henne och hon har
länge blundat hon varit mån
om det hon djupast ser

hon lade all sin lycka sina drömmar
i det som liknar dina knän

du plockar henne bit för bit
men förstår ibland så lite
av varje enskild del

På restaurangen bland vänner
i stolen nedsjunken

inväntade den professionelle
hennes befogade missnöje

bit för bit av drömmarna och hur
de slipades av kantig verklighet

blev sakta helhet


om vems ilskan var

hon var nog lite som en flöte
livets inneboende



lade sig tillrätta i den stillnade
viken


Blicken lånad av livet


enbart under en levnadstid

likt vördnaden








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-05 04:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP