Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäckens folk

De stora bladen nyss upptagna
ur bäcken lades försiktigt över
hennes ögon

på avstånd hördes grodans
kluckande klagan


på ännu större avstånd suckade
en äldre man över ungdomens
oförstånd

hon hörde hans gnisslande tänder
hur de trängdes


med alla stänk av kvark hon såg


hon var en ovigd människa


ett ihopvikt hopp, oborstad
vilja


en sugpropp på det levda lilla




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-05 23:00



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Texten börjar så oändligt vackert och drömlikt för att mer och mer vridas. Verkligen mästerligt gestaltat.
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP