Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Träbron finns på Södermöja i Stockholms skärgård.


Budskap från mina döda flickor.

Sen kväll
Står lutad över räcket till en gammal träbro.
Ser ner i vattnet.

Där nere skymtar jag tydligt två flickansikten:
Den ena ser på mig så sorgset.
Skakar på huvudet och gråter
som ville hon förebrå mig något hemskt jag gjort
Jag skäms och vill be om förlåtelse
Men vet inte riktigt för vad.

Blicken flyter över till den andra flickan.
Hon skrattar med öppen mun,
Som hade hon nyss berättat ett roligt gemensamt minne.
Jag vill skratta med men åt vad?

Nu kommer en kvällsbris och flickansiktena sköljer in i varandra
De går inte längre att urskilja i krusningarna.

Och i min själ böljar de,snurrar de runt
Vad ville de mig?

Sakta eftertänksamt går jag mot ångbåtsbryggan....
UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-06 10:46

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram