Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt i sommaren.

Ekarna här på ön är angripna,
Anfallna av miljarder parasitlarver,
som äter upp bladens färg och liv.
Kvar blir bruna skrumpna förvridna rester,
som utgör döda fläckar mitt i livsgrönskan.
Ty endast ekarna blir måltavlor.
Björk, lönn, al och asp grönskar som
oantastbara grannar.

En tyst osynlig dödspatrull
Går genom vår skog, genom vår sommar
genom vårt liv.

Varifrån kommer den?
Vem sänder den?

I samma ögonblick livet spirar
föds döden.
De finns jämsides
även om de inte alltid ses.
Livsfröet innehåller sin egen undergång.

Så måste det ju vara.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 481 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-06-28 21:23

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Kommer att tänka på yin och yang när jag läser dessa kloka rader.
2017-06-28

    Sefarge VIP
Äta och ätas
Ändå fungerar
Livets kretslopp
Ödesmättat
Insiktsfullt
Skrivet!
:)

2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram