Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Könlös röra


Han tog av henne livet som
om det var en kappa


bakifrån, likt en gentleman
hängde upp henne på det
traditionella

tog fram henne då det var
dags att gå


när det roliga var över

skyddade honom hela vägen
hem


hon var en tacksam

en mullrande betjänt med
käkar lika spända som
han var macho


två sidor av samma mynt
som följdes åt







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-07 00:39



Bookmark and Share


  cilax VIP
Å, vad bra
2013-02-07

  Stefan Albrektsson
Den första strofens dubbelhet slår mig direkt. Du skriver tämligen dubbeltydigt genom hela texten; vilket kan belysas av din fras "när det roliga var över" som i sammanhanget i texten kan ges två motsatta tolkningar. Du behåller denna dubbelhet i hela texten och löser inte upp den, utan "bejakar" den genom den avslutande strofen.
2013-02-07

    ej medlem längre
kul beskrivet, pennan leker fint med orden, inget själsligt möte direkt...
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP