Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avundsjuka





Om avundsjukan inte fanns
då skulle jag ha större acceptans.
Mot dem som bara skäller
och går omkring och gnäller.

Om avundsjukan inte existera
då kunde vi ju vara flera.
Som Moder Jord nu akta
där hon cirkulerar sakta.

Om avundsjukan var väck
och vi grävt ner den i en säck.
Då skulle vi sjuda av liv det är klart
för allt gick med en rasande fart.

Om avundsjukan blott ett minne var
då skulle ni ju få till svar.
Att avundsjukan är en gräslig sjuka
som de flesta av oss bruka.




Fri vers av clo
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-08 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clo