Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fall från liv

Innan skriket

Bet sig fast i tygstycket
i trådar kvar i sidans
mungipa innan

innan brast


Balkongräcken golv av grönt mögel
rostade kartbitar

en bit av himmel urkarvad

måste minnas hann hon tänka

beslutet dis av sol



kaprifol kaprifol upprepning

på upprepning som när hon nio
år stirrade i taket bland
upprepningen

flämtandet, kroppen
någonstans. Någon annanstans


om innanför i huvudet
så kanske

borta


gubbdjävul, gubbdjävul

det sista, omedvetna

töcknet just innan,

innan










Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-08 20:22



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du fångar smärta, rädsla, utsatthet genom dina ord och bilder.
Språket sjuder och jag sveps med av klangvågorna i tex, "Balkongräcken golv av grönt mögel / rostade kartbitar" och "beslutet dis av sol / kaprifol kaprifol upprepning".
Mardrömslik stämning, men känns reell. Du/texten lämnar mig som läsare i en oerhörd gastkramning genom att, efter de upprepade kaprifol, vrida upp det krypande obehaget till max och avsluta i "töcknet just innan, / innan". Det går inte att värja sig - känns som om jag är en mask som just satts på en glänsande krok... och sedan läser jag igen och finner "innan skriket" och "innan brast"... och jag krossas nästan av smärtan...

2013-02-09

  Jordgubbsodlare
En vedervärdig känsla, effektfullt förmedlad
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP