Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kodfabrikens nyckel




Över den tysta natten hängde
dagen i ett snöre. Trädens grenar
sträckte sig efter
den dinglande änden

dess pendlande rörelser höll
livets strävan i ett Paralyserande
tillstånd

som om syftet var att hålla begären
efter liv i ett vilsamt uppehållande


Och hon och han var separerade.

Hon förstod aldrig varför människan
ständigt drog i det som synes över


och hon var inte ens autistisk


hon var en prövande dimma av
strävsamheten

ett aldrig slocknande hopp




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-08 23:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den övre halvan tecknar ett förtätat porträtt av livet, ganska likt tycker jag - sträckandet snarare än uppnåendet - även om den nedre halvan sedan möjligen ser det löjliga i snörets lek med katten...?
2013-02-11

  Stefan Albrektsson
Ooo, vilken bredd du har i skrivandet!
Jag kom från "Fall från liv" och nu till denna - det ger poetiska whiplash-skador...
Dina två första strofer är väldigt vackert målade: jag kan verkligen SE detta. Det mörknar även i denna text, men hoppets ljus slocknar inte och är inte instängt/inneslutet... det finns en väg ut.
2013-02-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP