Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gratulationer till en ovetande publik


På promenaden genom staden
glider siluetter i fasader
i den tysta Nordens huvudstad
ber stressen klockan efter lugnet

klockan tickar som sig bör


Hon fick frågan igår om huruvida
godheten fått fnatt

åter. Medan skrattet formade sig
mellan dem till en vän orm

Hennes egen utsatthet. Hur den
fick raseriet att brista. Omfamna
det som ännu inte kan värna om
sig själv. Och alla dikterna på det
för att samhället inte bekostade
människornas människor.

Hon tackade poesin som författare
bugat sig för konsten

hon överlever via er


och ni vet inte hur.






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-09 10:55



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Detta är helt enkelt fantastiskt! De sista två raderna är verkligen kanonbra!!!!
2013-02-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP