Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

finbesök hos alkoholen

Svadan hängde som ett spindelnät
i det sedan länge upprustade köket


kärringen var utnött och spriten
för tillfället slut

Livet bjöd på storbesök och
fruntimmrets ben fick en fart som
påminde honom om forna tiders
glansdagar

retade och pockade smilades
och skrattades nervöst


Om falskhet kunnat döda
liken luktat långväga

här låg stundens flykt från
skamligheten i händerna
på kvinnans flyhänta slags svek

kärringen visslade och sjöng
och kinder nyptes skvallret
ven

gubben rörde inte ett enda ben

nickade som mest muttrade
och led













Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-10 09:54



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Mycket levande bild...den kommer liksom ut ur den här lådan och spelas upp framför mig, låter mig sitta där i köket. Känsligt och litterärt ! Stor hjärtlig humor ! Ett gapskratt !
2013-02-13

  Stefan Albrektsson
Vilken förmåga du har till öppningar och one-liners: "Svadan hängde som ett spindelnät / i det sedan länge upprustade köket" - detta är så tokbra att jag inte vet vad jag skall skriva mer...
Bockar och tackar för den levande ordresan!
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP