Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De vi tvingats älska


mossa i näsan

Fuktens trådar invid lyckans
minne

drar och spretar. min sorg blev
starkaste lycka. Tänk att
klarade att älska

du som inget värde gav

även i förälskelsens kvittrande
morgon bjöd oron kroppen
missljud

Sakta sakta töjer sanningen ut
livets duk

den ligger utsträckt enkel


älskade dig aldrig. Hur enkel
sanning ligger vävd i livets
tålmodigaste hinna


du min viktigaste punkt


att urskilja. En punkt att frånträda


genomskåda. Med penseldrag av
de mest lättsamma strykningar


din själ förblir en svart gåta


min viktigaste fiende. Vän.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-10 12:38



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
En betydligt "stillsammare" text än vanligt - en mildhet men med samma brand. Det är vackert, det är begrundande. Jag gillar det mycket.
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP