Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"forgive others, not because they deserve forgiveness, but because you deserve peace."


jag förlåter er

Jag förlåter dig.

---

Jag förlåter dig för alla sparkar och för alla slag
för alla gånger min läpp spruckit
jag förlåter dig för alla blåmärken
alla sår
jag förlåter dig för rädslan du skapat hos mig
för hur jag alltid tror det värsta om människor.

---

Jag förlåter dig för hur du konstant tryckte ner mig
för att må bättre själv
jag förlåter dig för hur du förstörde min självkänsla
hur du fick mig att hata varenda liten detalj
av mig
jag förlåter dig för dom fyra åren vi var bästa vänner
för alla ord
som sårade mer än slag någonsin gjort
jag förlåter dig för hur jag inte på litar på människor längre.

---

Jag förlåter er för att ni aldrig visste
för hur ni köpte varenda lögn jag någonsin berättat
jag förlåter er för alla frågor ni aldrig ställde
för all tröst ni aldrig gav
alla lugnande ord ni aldrig sa
jag förlåter er för alla de gånger jag inte orkat stiga ur sängen
för alla konflikter ni undvek
jag förlåter er för alla sår ni aldrig sett
jag förlåter er för allt ni inte vet
och allt ni aldrig någonsin kommer att veta

Jag förlåter er för hur ni inte frågade
när jag sökte hjälp
jag förlåter er för att ni inte undrade vad som var fel
när jag inte kunde andas
jag förlåter er för alla ångestattacker
ni aldrig lindrat

---

Jag förlåter dig för att du lämnade honom
för hur du aldrig gav några förklaringar
jag förlåter dig för att du inte tog din del av ansvaret
för att du gick vidare för snabbt
jag förlåter dig för alla samtal vi aldrig haft
för allting vi aldrig pratat om
och för allting vi aldrig kommer att prata om

---

Jag förlåter dig.
jag förlåter dig.
Jag förlåter er.

---

Jag förlåter mig.

---

Jag förlåter mig för all skuld jag burit
för all smärta jag dolt
för alla gånger jag försökt dämpa min ångest
jag förlåter mig för hur jag
hatat mig själv
för hur illa jag har gjort mig
jag förlåter mig
för alla mina brister och fel
jag förlåter mig för att jag inte alltid är stark

---

jag förlåter mig.




Fri vers av blåbärsdrömmar
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-11 22:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
helt fantastisk text
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

blåbärsdrömmar
blåbärsdrömmar