Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att andas

Andas in. Andas ut.
Det låter enkelt. Rutinmässigt. Som någonting man aldrig behöver tänka på utan enbart en automatisk reflex som sköter sig själv.
Det låter så. Det kan tyckas verka så.

Men när luften fastnar i halsen, kroppen låser sig och alla organ krampar för att få syre då är det inte lika självklart längre.

När det känns så tungt att dra in luft, den där luften du onekligen behöver, att du börjar ifrågasätta om luften ens är din att dra in - om din kropp ens är skapad för att andas - då känns det inte som en reflex som sköter sig själv.

När locket i din hals blir tjockare och tjockare och allt runtomkring bleknar allt mer. När varenda del av dig fokuserar på att få ner den där luften och hela din kropp vrider sig av smärtor i ren protest då känns det inte rutinmässigt.

Andas in. Andas ut.
Det låter enkelt. Det kan tyckas verka så.




Fri vers av blåbärsdrömmar
Läst 319 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-06 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blåbärsdrömmar
blåbärsdrömmar