Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stad av drömmar

Ångestens brygga vaggar stilla
i en orkan. Mitt i. Flyter än.

Fastspänd invid plankorna på
mage. Himlen speglas via springor
i de tidvis fuktiga. Det viner
men himlen ligger märkligt
still. Där är moln av stack och
allting synes sträva likt en vän. En
sann figur som släpper armarna
och talar om det gemensamma.


jag är fastspänd men det är en bild
av mig själv. Himlen speglar inte
repen som om den syntes tack
vare dem.


Jag kan ju inte ligga på rygg. Inte
än. Fiskar och plankton krävs för
nedräkningen.


Det är så uttänkt. Min slav och mitt
offer klarar inte ljuset av en verklig
dag.


klarat så lite när det på allvar drar.

Kvinnan som kommer rulla till
Ryggläge en dag ville ha en
vänstervriden journalist. Tyckte
män i allmänhet var ganska trist.


Foten fångades av en gäddas gap
sögs ned i det som inte syntes
smart.

Klokskap flyger aldrig fritt. Örnen
nafsandes i örat blir till fnitter och
till lek.


bjuder in dig. Omsluter dig

kommer hårt och snart













Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-12 17:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar att läsa denna, mer än en gång, kreativt skriven och orden som berättar så mycket, djup, tänkvärd och bra
2013-02-14

  Jordgubbsodlare
Har nu läst, läst om, funderat och läst igen. Det är verkligen storartat hur du med så få ord lyckas frammana en så stor berättelse. Jag tycker att den här texten är fantastisk! Dikter som den här vill jag ha i min röda antologi.
2013-02-13

  Ellika
Stycke 5, det kändes. Men alltihop var hemskt välkomponerat.
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP