Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckorus

Skriver mig på tavlor som inte
existerar du säger de hänger
på väggarna med skotthål i

letat länge men jag ser inte mig
själv. Hittar inga tecken av
den kvinna som du bar

som du aldrig burit på annat än
ett skal. Skölden min
fadersillusion. En bred axel på
ett allt för hungrigt barn.

Tecknar ner min betydelse i
det jag aldrig lyckats se


tvinna upp mina ögon om du törs.
Du. Det mest ihåliga jag trott
mig ha


aldrig haft något. Allt
spån. Av det äkta blev inget
verkligt bärande kvar.


Berusad stapplande i säng. Efter
natt då sömn blivit vän.


då längtan skrikit färdigt. Allt dammigt
synes över. En dildo i en låda.


Så kan dröm bevaras. Bli kvar.





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-14 22:47



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
Den stora tomheten innanför allt. Vad vettigt finns att tillägga? Du lyser i dina texter. Ditt språk, din styrka. Tack.
2013-02-16

    ej medlem längre
Känsla av viss ensamhet, drömmar och vad som fanns, inte blev, i målande text och bra.
2013-02-15

  Stefan Albrektsson
Likt ett avskedsbrev eller en nedteckning när det upptäckts att "kejsaren inte har några kläder". Relationer kontrasteras och kompliceras och tvinnas ihop och dras itu. Filmiskt - jag får upplevelsen av att befinna mig i ett enda rum, som aldrig lämnas. Som att befinna sig i berättarens medvetande/ögon.
2013-02-15

  Jordgubbsodlare
Återigen en väldigt stor berättelse på liten yta. Imponerande och inspirerande!
2013-02-14
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP