Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svara mig

Vad viskar vemod om
som inte dagen ser

Dansar livet vals med krokig
tröst

lämnas vi till
ensamhet



av
andra män

av
andra kvinnor





brinner det i mänsklighet
dödas barnen en och en

vad stoppar dig och mig


för skadat uttrycks kärlek än
och lite friskhet styr väl än


min vän. Får jag lägga huvudet
längs bröstben än

och känna det som kännas kan
igen












Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-15 20:29



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vemod, men inte hopplöshet. Ensamhet, men med hopp om närhet och närvaro.
Jag gillar hur slutet av texten/berättaren liksom öppnar sig som en liten glänta i skogen för hoppet, för att få "känna det som kännas kan / igen".
2013-02-16

    ej medlem längre
ja, att lägga huvudet där, är vackert, fint
2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP