Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad annars?


Döden.

Du loggas ut ur rummet
finns det returknapp? Nej

Du leds ut ur lokalen, av
Den långe svartklädde vaktmästaren som
med armen runt din skuldra mumlar:
"måste ge plats åt de unga..." Säger också:
Fjärran härifrån, inte alls långt borta, ligger färjeläget;
Men gå först genom parken.

I parken finns Dödens förriddare: skoputsarna.
De vimlar överallt; gnolar så hemskt, putsar så fint
skorna.
De vill, att vi skall vara prydliga inför överfarten.

Nyputsade, i en lång rad, tysta väntar vi in färjan.
Det tycks vara stiltje i kväll.
UE.



.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-15 20:35

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Nina.H
Jag beundras av dina sorgeskildringar,
så vackra men så hjärtgripande
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram