Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De blodiga fickorna

Blod i innerfickan. Vem ser det
Håll händer borta
dra på dig tjocka handskar.

lydde. Som om svaret låg i
lösning och livet blundat tyst.


som vem som helst


Rädslan vardagsmärklig. Sjuk.
Jacka byttes
handskar nya

blodet där trots allt

Nu i varje steg och
utan jacka utan fickor vågar hon
sig ut.

På blodfri promenad. I stadens kalla
blåst

blod längs tröjans kant och
allting synes över

frågan, den som
ställas bort vid blodets första
droppe,

ställd. Det sjuka lagd
i dag


Bästa dagen i ett liv då sår blev
nåt som blöder.

Bländar allt som önskas vrider sig
i sömn.


Väntar till en dag då verkligheten
stegras utan nåt som skingrar

det som var mitt jag.








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-17 02:46



Bookmark and Share


  Tarantaran
Fint skrivet!
starkt, mäktigt
och intressant...


2013-02-17
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP