Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text skrevs på nittiotalet. Nu är han sexton, lång och ståtlig.


En lite hand i min

Du hoppar och skuttar vid min sida på grusvägen.
Som bara en glad fyraåring kan göra.

"En bit falukorv av den bästa ni har" är melodin
du sjunger på.

Nyss har vi tittat på Alla är vi barn i Bullerbyn.

Mormor säger du plötsligt, kan vi äta falukorv idag?
Javisst säger jag, med makaroner och mycke ketchup.

Du hoppar med dina små sandaler så det knastrar i gruset.
Mormor vad långt det är till affären säger du efter en stund.

Så slutar du hoppa och stoppar din lilla hand i min.
Din lilla hand som mormor älskar över allt annat.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-17 13:37



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är
vi som har
förmånen att
ha barnbarn här
älskade överallt
de bara är!
2013-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP