Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationalens sängar

döm mig inte se mig

inte möjligt kved det kloka

gömd under individualismens
tidevarv

under individuella löner tittar de
fram. Väser de om kollektivet

Han tog sin ådriga underarm
lätt placerad över hennes höfters
rundade kant


Kvinna. Man. I ett individuellt
av konsten outvecklat land

skriker vi oss hesa

lyckan smeker med försiktighetens
kroppsdel

det förgörande vrider våldet


balansen tar vid där det känns


där kärlek bränns


Hon älskade men älskar än


det som ännu inte hänt




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-17 22:56



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Den inledande raden är så oändligt innehållsrik!!
Och så kommer den där f-bannade individualistiska "kloheten" och spottar på all solidaritet, all empati och verklig omsorg... Men jag tror och väntar på den dagen vi kan se varandra med kärlek utan att döma - det är revolution på riktigt!!
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP