Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruelse

Djupt i mitt sinne
etsat för evigt i mitt minne
är misstag gjorda under livets gång
sådana som plågar mig dagen lång

jag önskar att jag levt livet annorlunda
om jag bara kunde blunda
och allting försvann, men istället minns jag klarare mina felsteg
då jag sa ord som sårade, att jag inte bara teg

då jag gjorde saker som aldrig går att rätta till
även om tiden så stod still
så finns de där, och irriterar mina tankar så många stunder
dagar, minuter, ja till och med i varje ögonblicks sekunder

jag skulle vilja stoppa mina tagna felande steg, så att de aldrig blivit gångna
rensa bort alla brister i det förgångna
då slapp jag plågas och grubbla varje dag
slappna av, och kunna ta lugnare andetag

förlåt räcker en stund, men inte för alla tider
och jag har lidit och lider
fortfarande och får så göra varje dag framöver
så länge jag finns, tills allt är över


© Ted Örnberg 2013-02-19




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-19 15:46



Bookmark and Share


  Maria T
Vi har alla gjort felsteg
som vi ångrar djupt.

Var inte orolig.
Detta är Jesu egna ord
2013-03-05

  Carola Bouvin
Jag tror att det du känner är något som vi alla funderat i kring, tänk om jag gjort si istället eller så, då minsann hade allt varit så mycket bättre...men det vet vi ju inte. Saker är ju som det är och det går ju inte att göra ogjort så bättre om du istället tänker om det finns något du kan göra eller säga för att må bra av det som det ger framöver, och inte grubbla så mycket :) kram vännen.
2013-02-20

  Lovisa Lindbom
Tråkigt att du fortfarande känner så här. Jag tror du har för lite förträngnings försvar. Många glömmer bort- eller helt enkelt förtränger svåra saker som hänt dem. Det är en psykologisk funktion för att man ska kunna leva vidare. Du helt enkelt mkt sann mot dig själv-på gott och ont! Många känsliga människor som inte förtränger kan drabbas av depression.
2013-02-20

  Bibbi VIP
Du är i gott sällskap om Du läser om hur kung David hade det i Psaltaren 51
2013-02-19

  majola VIP
Berörande dikt, tycker jag
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP