Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berget

Vilket värde har en bergvägg i sig själv
i orkaner står den solid och tyst
regnar det
oljas stenen av köldvattnet
och blir klättrarens halkmedel

Vrålar man till den: DU FINNS!
Får man ett oförskämt påstående
slängt tillbaka i ansiktet

Barn får den, fågelungar
men de flesta hamnar i kletiga fläckar intill berghällen
på grund av bristande flygförberedelse

På bergstoppen står graciösa himlasträvare och ser bara landskapet
Inte den cementerade kalla stenen!

En som vill ha det lite kul på sin strandvistelse
hittar säkert en grotta i de låglänta nivåerna

Känna på fukten som rinner längs väggarna
och föreställa sig en massiv outforskad kropp
som utan ord omhuldar
denna lilla hålighet




Fri vers av ASLE
Läst 296 gånger
Publicerad 2013-02-19 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ASLE