Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är egentligen ingen dikt, utan en visa. Så den har en melodi också - som man får föreställa sig.


Det jag fick med mig hem från krogen

Upprymd av fågelsång och med en dryck som var dry
Stod jag vinglig i hörnet av Dionysos bar
Det var inte jag, det var en natt i maj
Sällskapet var borta men jag var kvar och spana runt efter en karl

Då steg där en ur dimman rakt mot mig
Ställde sin drink vid glaset som var mitt
Sa: hej det är som att det strålar om dig
Förlåt att jag stör, men det syntes på håll, du är av precis rätt snitt

Sen sköljde vi drinklistan ner på löpande band
Min prins höll räkningen på sin servett
med hjälp av en indikatorring på sin vänstra hand
kunde han säga vi skulle ha det som bäst efter klockan kvart över ett

Med sin smarta telefon han informera mig
Sa: där var det slut på första etappen
Lyan hans var nära med vagn ifall man skyndade sig
Om fyra skulle elvan ta sig dit, det stod helt tydligt på appen

Jag utbrast: å du ljuvliga maj, du mystiska natt
Men denne man gav mig en skeptisk min
Det är dagen som är komplex, nattens struktur är platt
Förstår du, jag är ingenjör i teknisk fysik och inne på min sjätte termin

Vi känner knappt varann jag och du men...
Sa jag och leta efter ord
Egentligen var det lampan bakom dig som strålade ut lumen
Svarade han kvickt, men man dubbleras på krogen och du var så ensam vid ditt bord

I sängen deklarerade han: här är klart för start
Med njutning det är som med värdet av yen
Vinst är tillväxt, det är uppenbart
Så ju mera jag kommer, ja desto fler antal gånger, så maximerar vi den

Alarmet ringde prick sju och jag ångrade bittert mitt val
Sa: för mig blir du nog bara en vän
Han frågade om definitionen, var den rätt smal?
Utan att svara jag blunda och slumra men då tjöt alarmet strax igen

Jag sa: jag måste dra, men fick då i handen en blankett
Du, det tar bara en minut
Har jag förbättringspotential, vad gjorde jag rätt
Endast åtta procent har stannat till tio - diagrammet ser inte så bra ut












Bunden vers (Rim) av ASLE
Läst 641 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-19 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ASLE