Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arkitektonisk värk

Vad säger man till alla moln som seglar
och vem bryr sig egentligen
om att skogsgläntan lystes upp i zenit
och allt det där

Att din vita villa är avundsjuk
är ingen hemlighet
Minnet av katalogens tvådimensionella ritningar
ger husskelettet paralytiskt inferno
Känna. Saven. Pumpa.

och kalken rinner nerför väggarna om natten
och Siemens slickar dina efterlämningar
och de som vaktat dig var trollsländor och ängrar
som dör i gryningen

Det är oss alla en stor lättnad
att ni avsatt just denna tid
till att glida genom våra fönster

bortglömda gestalter




Fri vers (Prosapoesi) av ASLE
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-18 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ASLE