Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korsfästelse

Vissa människor måste sörja fattiga och då är det bara prästen som vill ha dem
De är för nära döden

Och varje morgon måste de knapra torrt bröd under kväljningar för att inte själva tyna bort

I vissa människors ögon spelar en annan
mimik de blanka pupillerna
Det är deras dödas ansikten

Och ögonen måste leta sig igenom dessa minnets rasterbilder utan ljusets hjälp

Vissa människor hade ingen beredskap att bli lämnade sig själva närmast
I en tillvaro som pulserar

Och de får trä en törnekrona runt huvudet men blir inte heligare för det






Fri vers (Fri form) av ASLE
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-27 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ASLE