Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bytte namn på vånda, det passade inte!


Sorg och saknad.

Där som skogen sluter sig. Står dörren på glänt
Öppen med det väntade ljuset tänt.
Det lyser ,så du finner vägen till mig.
Väntar på dig väntar på någon som inte är feg.
Väntar att du kliver in, som finner en väg.
Kanske var du den som var eftersänt till husets stig!
Men ingen kom på stigen eller i ljuskäglan in.
Satt och tänke att allt är hin.
Borta i skogens bryn står numera stugan som en trist och grå syn.
Inuti osar det bränt, efter ljuset som en gång var tänt!
Ingen dörr står längre på glänt!




Fri vers av Lars Bergquist
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-19 23:22



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Det lyser om dikten! Jag önskar jag vore självlysande i mörkret, så alla pekade och sa hej där.
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Bergquist
Lars Bergquist