Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdig skydd



Solar bländar sikten. Troll hukande
bakom stängd dörr.

lytta blinda trötta. I lila synas de

utfläkta på rygg i monotona läten
hörs de. Offren.

Stackars den blinde. De som missar
röd tråd.

kapar andras innanmäte. För att
saxens slipade yta skär hjärtats
muskel uti trådar

Igår stängde hon dörr till sitt.
Lät trollpackan vara.

Längtade till de friska. Till de
som ansåg hjälp behövdes.

Kollegiala missljud bor i en Rysk
flod som hon har tappat namn
på.

De rosa fåglarnas plats att häcka
blir ett glömt utropstecken

hänger i en rysk tall i en förglömd
vinkel






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-20 07:52



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Underbart flöde, undrar om inte du har en ryssk-flod inom dig?
2013-02-20

    ej medlem längre
poetiskt reportage från kliniken. gillar det här.
2013-02-20

  Stefan Albrektsson
Melodiskt, klangrikt. Varje rad/strof är innehållsrik och mångfasetterad - ett flertal suggestiva bilder (även om jag anar mig till verklighetsanknytning i dem - men du skriver det inte på näsan på oss läsare).
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP