Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej


Hej!
Hur säger man hej på det där språket
som jag lärde mig
under trädkronorna
när värmen kom smygande
och överrumplade
tillsammans
med dig
Hej!
Jag menar
det där enkla ordet
som egentligen
inte betyder
annat än just
hej
fast det samtidigt
betyder
så mycket mera
Hi, på engelska
Hellu
om man vill leka lite
med det svenska språket
göra det
lite fyndigare
vilket vi
ville
Hej!
Hur säger man det
Det är så grundläggande
Jag minns vi sa det
så ofta
en tid
nu känns det
som om jag glömt bort
en fundamental
helt grundläggande egenskap
i mitt liv
och jag får vara glad
för varje mejl
eller sms
som når rätt adress
Det händer inte
så ofta
trots att mejltrafiken
överflödar
i våra nätverk
Men varför så många meddelanden
med tyngande dokument
bifogade
i wordformat
eller excelark
när det räcker
med ett enkelt, rättframt
litet "hej"
för att få
ditt hjärta
och mitt
att slå
lite snabbare
Jag vill kunna säga det igen
så som vi sa det
under trädkronorna
när värmen kom
och överrumplade
världen




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-21 20:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
HEJ OCH KRAM ;)
2013-02-22

  melancholia
hej., =)
2013-02-21
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife