Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att fånga en kräsen och envis kvinna bör du vara en skicklig fiskare. * = realitet - = metafor


Så här fångar du henne


* Visa ditt intresse för henne
utan att vara övertygande
- Fäst ett lockande bete på din krok
och kasta det åt hennes håll

* När hon smakat på ditt erbjudande
ska du retas med henne
- Ryck i spöt
så hon får ana din styrka

* Var tålmodig
och invänta hennes signaler
- Slit inte in henne för hårt
då släpper hon taget och flyr

* Samtidigt bör du ge henne motstånd
och öka spänningen
- Då kommer hon kämpa emot
för att visa sitt övertag

* När målet är nära
ska du förvirra henne
- Då hon sprattlar bara ett armtag
från jaktpositionen släpper du taget

* I det oförutsägbara läget
behöver hon få veta vad du är ute efter
- Hon simmar en bit bort och inväntar din reaktion
men du ska bara ignorera henne

* Där har du henne
hon är din
- Bara att dra in henne över kanten
och snart är hon tam som en död fisk


Men varför göra dig allt besvär när du ändå tröttnar på en fisk som slutat sprattla...?




Övriga genrer av Susanna
Läst 906 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-22 14:33



Bookmark and Share


  Albert
du är bäst! det här var bra skrivet,
nu ska jag träna på det här
2006-03-27

  Kylskåpspoesi
Det där var en bra beskrivning (och sann), du lyckades träffa att knappar. Tur att jag är fisk och inte behöver vara fiskare. ;)
2006-03-16

  Daniel_78 VIP
och avsluta med ett fotografi på fångsten, att sätta i fotoalbumet
eller skryta för polarna med...

ush ush, fiska skall man inte göra..
2006-03-09

  O_regelbunden
Ja den här e ju förbannat rolig, och ack så sann (kanske)! ;)
2006-02-24

  Daemon
Skön avslutning ;-)
2006-02-22

  swimsus@gmail.com
"Bara att dra in henne över kanten
och snart är hon tam som en död fisk"
-Både komiskt och tragiskt.
Varit inne på samma spår som du vad festligt!
Mycket stark dikt med många uppmaningar!
Kanske de stämmer kanske inte men ändå intressanta tankar!
2006-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna