Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min älskades älskarinna

 

Famna min saknad
och värm den
mellan era nakna kroppar

som jag så ofta
så gärna
vill slita isär
och i tusen bitar

men jag vill inte glömma
kärleken
som födde föraktet

så famna min saknad
och värm den
inatt

 




Fri vers av The Stargazer
Läst 1332 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-01-02 18:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Outstanding

Igen
2010-12-26

    deb8
Det här är underbar poesi. Så ärligt och naket med en giftpil som känns,
2009-04-06

  Susanna
Jag är mållös. Det här var så bra!!
Häpnades först när jag läste första stycket. Men det är precis som du säger, att något vackert egentligen ligger bakom svartsjukan.
Tänk om man kunde fokusera på sin kärlek, och uppskatta andras, istället för att låta sig plågas av det man förlorat till någon annan...
2007-09-28

  Juneau
Embrace my regret...

Jag gillar den :)
2007-07-13

  aol
så kvalfyllt
2007-06-26

  Manal
gillar dina få upprepningar. bra skrivet
2007-06-21

  aol
smärtande vackert
2007-06-17

  katastrofromantiker
Smärtsamt vackert.
Vackert smärtsamt.
Som alltid.
2007-01-30

    carimba
tänk att kunna uttrycka sig så att nåt så svårt t.o.m blir vackert! Jag har läst den om och om igen...

som jag så ofta
så gärna
vill slita isär
och i tusen bitar

jag kan riktigt känna smärtan i denna andra vers, och sedan

så famna min saknad
och värm den
inatt

en otroligt vacker avslutning, som säger mig att föraktet nog försvinner så småningom. Jag ser en vädjan om förståelse i denna sista vers
2007-01-28

  Glitteringly
Iiiiiih! Alex blir alldeles saaalig :D Darksilence är återfunnen! poesin är lika underbar som vanligt, oh vad jag har saknat den. Tack!

/Alexandra_me (från Poetica, om du minns mig...)
2007-01-06

  Patrik M/nsson
kan bara instämma
sådär jävligt kan livet va ibland
det är bara att hålla huvet högt så man inte drunknar
2007-01-05

    ej medlem längre
Ett verkligen annorlunda sätt att skriva om svek....
"famna min saknad" en underbar rad.....
Tummen upp! Fin dikt!
2007-01-02
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer