Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter alla dödsmässor; ett ljust minne.


Segelbåten och svanarna.

Det hade blåst hårt på Möjafjärden
där jag sitter ensam i Folkbåten;
Men så glider jag i lä bakom Träskö
In i en lugn fin vik; plötsligt ingen vind.
Träd lutar sig vänligt ned och hjälper till med förtöjningen.

Vi har en flaska rödvin och spaghetti/riven ost.
Sätter på radion; kvällsjazz.
Lars Gullin spelar ett ett solo på sin barytonsax:
"Dannys dream". Så fint!

Nu kommer två svanar ut ur vassen.

simmar runt båten med de långa halsarna vaggande i takt
med barytonsolot.Så fint, så vackert.
Höjer ett glas rödvin, skålar med dem.
Den ene vänder lojt på huvudet och ser gillande på mig.

Solen är på nedgående. Svanarna tar sig en runda till.
Vinet är gott.
Ett underbart ögonblick på jorden. UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-26 20:32

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram