Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rester av vardaglighet

Hon undrar. Nästan alltid. När
dosan dragits ur, sladdarna rullats
ihop. Skåpets dörr igen,
kuverten slängts och räkningarna
lagts i någon sorts hög med kråkor
på. De inlagda för betalning.

Jaha, Varför göra en
affär av detta. Anar svaren. De kommer
så nära då. Livsbesluten. Var luften värt
detta?

värt alla besluten. Kunde behållit
vilken dönick som helst. Det delade
i två.

Räknar alltid ut. Höftar. I flykt bor
liv och märkliga egenskaper klappar
frihetens vinge i baken. Står där på
lur.

Ikväll tänkte hon ärligt. Få tag i det
där snart. Som vilken kvinna som
helst. Stocken i halsen. Foten som
inte ens hinner i bad.


Men det var en bra dag på jobbet.


Riktigt glädjefyllt. Även gruset släpade
vårens trötta bildäck genom valv
av sårbarhetens längtan.


Som om han just där står. På nästa
gård.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-26 22:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en stunds uppgiven klarhet, kanske liknöjdhet. kalkylen som får representera förnuftets triumf över passionen. kanske man kan få båda? eller inte? De korta meningarna, särskilt de första två, sätter tonen som saklig och resonlig.
2013-03-01

  Stefan Albrektsson
Ja. Summerande, men också en hoppfull framtidsförväntan. "Även gruset släpade / vårens trötta bildäck..." är en underbar formulering, den knastrar fram...
2013-02-27

  hansensson
En längtansfull text, resignerad och hoppfull. Som längtan, som undran, valen och kvalen. Fin är den.
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP