Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVER HAVET HIMLENS VALV

Vid havets strand jag sitter tyst
jag lyssnar till dess toner
vad vågen viskar mig till tröst
när nattens vemod dröjer

Och vågen manar mig att se
hur vackert havet skummar
hur ytan tvingas bli till våg
när vindens styrka råder

Se färgerna som havet ger
när solens strålar flödar
och tänder liv i vågens kam
när den i skum sig bryter

Längst bort vid horisontens rand
den mörka blåa färgen
sen följer grönt i skön nyans
och invid stranden sandgult

Och över havet himlens valv
där vackra moln ses sväva
ibland man ser en grå ridå
när molnen fäller tårar

Så spelar havet sin musik
än mjukt, än mera våldsamt
den ljuder skönt i dur och moll
den sjunger i var vågkam

I aftonsolens varma ljus
när havet ligger stilla
som pärlemor är ytan då
just innan solen somnat

Men nattens hav är mörkt och svart
blott evigt brus kan höras
med ömhet viskar vågen då
snart vaknar solen åter




Fri vers av Palett
Läst 509 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2013-02-27 13:40



Bookmark and Share


  Kattfot
På Klippan vid havet har jag suttit och lyssnat till havet och vinden och sett hur solens strålar tänder liv i vågens kam...Mycket vackert!
2013-08-01

    ej medlem längre
En vacker betraktelse av livets mäktiga cirkel.
2013-05-15

  Linda CH VIP
En njutning att läsa. Mycket fint skaldat.
2013-04-16

  Siggesdotter
Du fångar stillheten, andäktigt och dina tankar blir som en meditation som stillar oron i själen - så fint!
2013-04-06

    ej medlem längre
något gullbergskt över den här, och det är inte fy skam det.
2013-03-05

  akseli
Vackert
2013-03-05

  Lindha W Gustavsson
Underbar! Jag såg hela texten i bilder i mitt huvud, superbra!
2013-03-02

    ej medlem längre
Så målande...så fint
2013-03-01

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2013-03-01

  Bibbi VIP
Har alltid gillat havet barnbarn av yrkesfiskare och uppvuxen vid hav.

Gillar texten starkt.
2013-03-01

    Birgersdotter VIP
Vacker beskrivning
2013-02-28

  Tino
Underbart, man drömmer sig i väg och du målar fint med dina rader
2013-02-28

  SatansSon VIP
Mysigt med havet. Inte sett det på decennier, bor i inlandet.
2013-02-28

  Stefan Albrektsson
Vilsam stillhet. Ett väldigt fint och balanserat lugn som kommer ur dina ordval, ordklanger och rytmik. Varje strof är en egen pärla som träs som ett pärlband med varandra.
2013-02-27

  Lars Hedlin
Så fint skaldat gillas..underbart med havet.....
2013-02-27

  ResenärGenomLivet VIP
Havet har alltid fascinerat mej...du beskriver det så vackert...
2013-02-27

  Heikki Hellman
Att kunna meddela oss alla dessa detaljer och havsmiljöns nyanser som du har upplevt har du varit tvungen att sitta tyst och lyssna på havsljud många stunder. Du har goda ypperliga känselspröt. Läsning var njutningsfull!
2013-02-27

  Ninananonia VIP
Fint...
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett