Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tio år


I det trånga skjulet trängdes
jag



Guden smålog. Tid var vi


Om du såg mig nu skulle
förstå hur lite tid som gavs

hur mycket oklart glas


mitt jag var



Du skulle inte vilja veta hur
ödesmättad min grävda grop


Var. Du älskade. Om du visste att
det ännu är du


störd skulle du få döpa mig till



jag skulle buga. Huka mig



för det ord som skar i blod.



då likt nu.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-27 23:42



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du har en fin förmåga att skapa stämningar i dina texter med till synes små medel. Bara som exempel: "hur mycket oklart glas / mitt jag var" är väldigt stark metafor, men ändå öppen för mig som läsare att själv gå in i och identifiera mig i - det är ett tecken på god litteratur tycker jag.


2013-02-28
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP