Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En visa till en vän, att sjungas i intim miljö bland människor som betyder mycket för dej


Rita och måla

Rita och måla med färger och stift
Tid och plats är redan bestämd för din grift
Sprattla ej så, som en fisk i sitt garn
Minns vad det var, du ville som barn.

En timma, en månad eller ett år,
Fram flyger tiden , men smärtan består,
Måla en bild, av det som du vill
Med färger från tiden som aldrig står still.

Det gröna från barndom och ungdomens tid,
Blått för de tankar du stannade vid,
Det gula för värmen från männ'skor du mött,
All kärlek du funnit samlad i rött.




Bunden vers (Rim) av Stigi Skog
Läst 272 gånger
Publicerad 2013-02-28 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog