Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes yttre, februarisamling 2013



Hennes yttre
och inre sensualism

rymmer alla år

Ju mer han älskar henne
desto räddare blir han

*

Tack vare jazzen
förstod han musikens språk

som låste upp själen

Genom swing och bebop
öppnades konstarterna

*

Hans ensamma
lyssnande genom åren

blev något tillsammans

*

Den sensuella
damen från förrförra
seklet, laddar lusten

Kåt, glad och tacksam
är ett motto jag gärna
lever upp till

*

Den yngre trodde
sig veta, den äldre vet
att han inte vet

*

Visst våndas jag över
mitt obefintliga intresse
för släktingarna

Dock vill jag finna
en formel för kontakten
med mina döttrar

*

Sent omsider
upptäckte han att rädslor
spökar året om

*

Meditation
är att lyssna på djupet
efter bön han ber

Var inte rädda
känn ingen oro är budskap
han repeterar

Efter läsning av boken
"12 steg för hopplösa"

Hans kris hade
fört nuet närmare
det eviga

Frågan om vad han höll
för heligt - allt mer central

*

Efter lektion om
regler i Sverige
sa etiopiern rappt
- Homosexpar!?
Dom dödar vi!

*

Alltid om tiden
tyckte han: fel
bakåt, rätt framåt

*

Jag fick frågan om
filosofi är lika
med metafysik

Svarade spontant nej
men är ändå tveksam

*

Hjärnforskaren sa
att det finns tre olika
lyckosubstanser

Frågan är då hur man kan
aktivera dem alla

*

Den röda himlens
eldiga solnedgång, tonar
till grått och mörker

När osminkad
skönhet kom till Täbyn
byggdes allt om

Skogdungar revs
centrum vändes upp och ned
nya hus blev till

Gamla konsum
med femtioårs drift
gick i konkurs

Aftonens blåst biter
- det vintriga februari
får nog snart ett slut

*

Hon sade att han
bara hade lyxproblem
på äldre dar

När han räknade sina
akademiska poäng

*

Lågt i sydväst
månens plötsliga plats
- en nattlig joker

Tanken på livets
evighet ger svindel

Men det är också
ett faktum att de flesta
redan gått bort




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-01 08:34



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Så mycket att kommentera och applådera! Lyfter bara på bebopbaskern och bugar!
2013-03-01

  Jessica Ebbesson
Läser och imponeras!
2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP