Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blickars Ögon

 

 

 

 

 

jag ser dem försynt

och samlar på dem

varsamt undanlagda

i minnets labyrinter

 

 

ögon jag mött

under livets färd

blickar som förtäljer

mer än ord

bilder och färger

 

 

ögon av vishet

blickars millisekunder

kan få mig ur balans

hjärtat att rusa

utan vett eller sans

 

 

ögonvärme

solstrålars strimmor

belyser och tänder

så trånande heta

hjärtan till bränder

 

 

ibland ögonsvärtade

sorgfyllda av tårar

alltid saknade

minnen evigt

fastbränt etsade

 

 

blickar dödande mörka

hotfullt svarta

förgiftande vassa

gripandes rädslor

man helst vill förpassa

 

 

blickar av transparens

ögon utan mening

tomt ekande in till nerven

förbryllar mina

genomskådanden

 

 

vissa ögon så djupa

andra blickar så svåra

förödande

tunga att möta

då fälls mina ögon ner

kan inte hantera

att se det jag ser

 

 

jag har samlat så många

omedvetet

 

 

men vissa blickars ögon finns

i själens arkiv

och dessa

vill

 

 

mitt

hjärta

 

 

att

jag

för

evigt

minns

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 474 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-03-01 12:08



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
själars speglar
bespeglade hos dig

beseglade i dig
2013-03-04

  Lena Själsöga Keijser
vidvacker är denna regnbågsvandring
2013-03-04

  Ole Sunnerfjell
Så djupt, medvetet beskrivet av ögonens betydelse. Ögon säger mycket.
Jag har skrivit "Varma ögon" för att betona olika möten som ofta saknar ögon pga fördomar och tunnelseende.
2013-03-04

    ej medlem längre
väldigt fin..
2013-03-04

  Bo Himmelsbåge
Ja, blickar är verkligen facinerande o mångfacetterande! En härlig dikt o mina varmaste blickar till Dig! Applåd!
2013-03-04

  Lars Hedlin
Verkligen vackert
2013-03-04

  Amanda Lantz
Ögonen är själens spegel.
Otroligt vackert och fint skrivet
2013-03-02

  Sunlight
så fint...
2013-03-02

  Heikki Hellman
Blickarna möts. Möt blicken, vägen in i själen. Blicken undviker, då ögonen inte uthärdar sanningen.
2013-03-02

    razbliuto
Vilken otroligt vacker text. Mycket tänkvärd, vill läsa mera!
2013-03-01

  Chawa VIP
Ögat - själens spegel...
Du rör vid mitt hjärta...igen...
2013-03-01

  Tino
Blickar säger så mycket.
Ögon ljuger inte
jag gillar kontrasterna i texten
-----------------------
"vissa ögon så djupa

andra blickar så svåra

förödande

tunga att möta

då fälls mina ögon ner

kan inte hantera

att se det jag ser"
-----------------------


en stark strof
vissa har förmågan att se in i det inre
stark och fin text
om ett för mig väldigt intressant sinne
2013-03-01

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert...mycket speciellt att samla på...
2013-03-01

    ej medlem längre

mycket mycket berörande ...
2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H