Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Artist: Merit Hemmingson (med kör och orkester) a-sida: när vår blir till sommar b-sida: trogne husaren RCA fas 825


Loppisfynd - del I


Man ser
på skivomslaget
att det inte är skivomslaget
som är huvudsaken
skivomslaget är inte ens
en bisak, det är ansiktet
blicken och det där leendet
som är huvudsaken
blicken, leendet den där lätt böjda näsan
hårslingorna som sticker fram ur
pälsmössan!
bara en sådan sak
en pälsmössa
på ett singelomslag
till en svensktopsmelodi
med den löjligt platta titeln
"när vår blir till sommar"
en helt omöjlig kombination
egentligen
och kragen på jackan
som man bara skymtar helt lätt
snittet
antyder en militärkavaj
av samma typ som jimi hendrix på sin tid
kunde ses klädd i
och jag låter den stå bland de andra singlarna i min samling
lyssnar på den
på samma sätt som jag lyssnar mig igenom
alla mina andra loppisfynd
madonna annie lennox kim wilde
för att bara nämna några
men jag märker att låten
inte finns på riktigt
den fastnar ingenstans
allra minst i mina öron
omslaget finns inte heller
det svartvita, enkelt utförda
efter den tidens mallar
jag försöker pressa in skivan bland de andra singlarna
men den vill inte inordna sig
vägrar ta plats
kanske just därför att omslaget
inte är ett omslag
inte i egentlig mening
där finns bara ett foto
ett väldigt vackert foto
på en väldigt vacker
skicklig, egensinnig
och begåvad artist
som här framför någonting under sin värdighet
vilket hon så klart är medveten om
för hela det här "projektet"
från hennes sida
utstrålar medvetenhet
hon är redan "på väg" någonstans
i sin karriär
också om det inte framgår
av skivbolagets sätt
att presentera henne
eftersom de försöker pressa in henne
i en alltför känd mall
och göra henne till en sedvanligt
blond svensktoppssångerska
vilket hon givetvis inte är
och det vet hon
och det vet kanske skivbolaget också
men de försöker dra nytta av hennes talang
och om ni vill veta
så lystrar hon till förnamnet
"merit"




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-02 16:20



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
skön gungande text som flyttar tillbaka mina minnen, och ger mig lite lite dåligt samvete för att jag bar iväg alla vinylskivor till RIA... :-)
2013-03-03

  Lars Hedlin
Tycker om denna text!
2013-03-03

  LenaJohansson VIP
bra...medryckande nostalgi
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife