Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild.


Vårvisa

 

Vårvinden viner,
man tror att den är arg.
Tjuter och ylar
bättre än en varg.
Sovit länge,
är rik på energi.
Vill så gärna 
att det ska sommar bli.

Vårsolen skiner
och värmer lite grann.
Takdropp ger den,
det droppar i en spann.
Lyser på himlen
allt längre dag för dag.
Följer schemat
som är naturens lag.

Vårluften doftar,
men gör att jag blir trött.
Sover länge
i sängen min så sött.
Drömmer drömmar
att vintern flytt sin kos.
Ljuva längtan
till sommarn första ros.

Vårfloden brusar,
den aldrig stilla är.
Vild och farlig,
nu is ej längre bär.
Dansar yster
och glad uppå sin färd.
Skummar, leker
för allt vad den är värd.

Vårtecken kommer,
vi letar överallt.
Lyssnar, spejar
än om det känns kallt.
Blommor, fåglar,
man ser dem och man hör.
Lyser vackert
till munter fågelkör.

Vårkänslor får vi
nog alla, var och en.
Lusten spritter
uti vartenda ben.
Kramar, kyssar
i vårens vilda dans.
Vintern stuckit,
den finns nån annanstans.

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-03-03 09:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och målande skaldat
snart är den här, våren
2013-03-06

  glasblåsarblå
Fick mig att tänka på en gamla visan "vårvindar friska", kreativt och vackert!
2013-03-04

  Anya VIP
En målning till våren med allt vad det innebär. Orden flödar precis som vårfloden.
2013-03-04

  bittemi VIP
Som en vacker sång om våren!
2013-03-04

  dubbelve
Vacker dikt med härliga rim och rytm. Bravo!
2013-03-04

  Bo Himmelsbåge
Tack för denna underbara vårdikt som river upp all vårglädje direkt; för " Nu kommer alla känslorna på en o samma gång! " Jag måste ut i vårsolen, blåsa upp kinderna o strutta runt som en orrtupp! ( när ingen ser detta ) Applåd o bokmärkning!
2013-03-03

  eldkastare
Vilken glädje dikt!
Riktigt fin :)
2013-03-03

  Bibbi VIP
Så fin vårdikt.
2013-03-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
Vårskint fint
2013-03-03

  Ninananonia VIP
Bra att den sticker så att våren får komma nu .. :)
2013-03-03

    Birgersdotter VIP
Väldigt vacker
2013-03-03

  walborg
Härligt med dansrytm och rim
2013-03-03

    ej medlem längre
Härligt!
2013-03-03

  Tarantaran
Fint om våren
i olika element..
och i känslor

2013-03-03

  Rise Little One
En text som skänker glädje och hopp ... Tack vännen.
2013-03-03

  Chawa VIP
En så glädjande vårdikt! En stor glad vårsol sprids i mitt inom så tack för det!
2013-03-03

  SatansSon VIP
fin hymn till vårens ära. bra!
2013-03-03

  Stefan Albrektsson
Ljuvligt! Din text ackompanjenerar min vy ut genom fönstret: vårvinden virvlar upp gatdamm i strålande solljus och fjädermoln och himmel så hög så hög. Måste ut!!!
2013-03-03
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP